Recept

Cheesecake citronovo-zázvorový

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63259
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

3 ks Citrony
200 g Cukr krupice
250 g Mascarpone
210 g Máslo čerstvé
60 ml Sirup zázvorový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sušenky zázvorové
300 g Sýr krémový
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
50 g Zázvor nakládaný
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
15% Sacharidy 55 g
66% Tuky 50 g
17% Sodík 335 mg
15% Bílkoviny 8 g

Cheesecake citronovo-zázvorový postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme citronový žloutkový krém na ozdobení cheesecake. Čerstvě vymačkanou šťávu ze 3 citronů, 60 g másla a 100 g krupicového cukru vložíme do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a šleháme, dokud se nerozpustí cukr. Pak misku odstavíme a necháme krém mírně vychladnout. Pak do něj přišleháme tři žloutky a citronovou kůru ze třech citronů a misku znovu postavíme nad vroucí vodu, mícháme, dokud krém nezhoustne, poté odstavíme a necháme úplně vychladnout.

2

Zázvorové sušenky můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy s rozehřátým máslem a smícháme. Vzniklý sušenkový základ natlačíme zadní stranou lžíce do otevírací kulaté dortové formy o průměru 23 cm, kterou vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Sušenková směs by na bocích měla sahat do výšky 3 - 4 cm tak, abychom do ní mohli dát náplň.

3

Připravíme náplň. Vodou přelijeme 6 plátků želatiny a necháme ji změknout. Ve velké míse ušleháme mascarpone, smetanový sýr a 100 g krupicového cukru, šleháme dokud není hmota krémová a světlá. Pak do ní přimícháme nadrobno nakrájený zázvor ( ze 4 kousků nakládaného zázvoru ).

4

120 ml vody a 60 ml zázvorového sirupu ( ze sklenice s nakládaným zázvorem ) dáme do žáruvzdorné misky kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou. Vymačkáme nadbytečnou tekutinu ze želatiny a želatinu vmícháme do teplého zázvorového sirupu. Mícháme, až do rozpuštění želatiny. Poté směs přecedíme do mísy s připraveným krémem, přitom odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila a zapracujeme. Přidáme smetanu ke šlehání a šleháme, dokud hmota nezhoustne a nebude hladká.

5

Hotovou náplň upravíme do formy s připraveným sušenkovým základem a uhladíme. Na alespoň tři hodiny, ideálně na celou noc cheesecake uložíme do chladničky.

6

Po důkladném vychlazení a před podáváním na povrch náplně naneseme lžičkou kopečky citronového žloutkového krému a rozetřeme je nožem do zajímavého vzoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept