Vepřová svíčková na roštu (panenská) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová svíčková na roštu (panenská)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová svíčková na roštu (panenská) postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, potřeme olejem a dáme na rozpálený rošt. |
2 | Každý plátek pečeme na každé straně 8 - 10 minut. Záleží na velikosti a výšce porce. |
Poznámka
Jako přílohy jsou vhodné smažené bramborové lupínky nebo hranolky, kečup, worcesterská omáčka, hořčice, saláty a dušená zelenina.