Recept

Svíčková ze srnčí kýty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63260
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Brusinky
1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř růžový mletý
1 ks Petržel kořen
150 g Slanina anglická
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,3 kg Srnčí kýta
0,3 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 215kJ
7% Sacharidy 24 g
37% Tuky 28 g
13% Sodík 252 mg
181% Bílkoviny 102 g

Svíčková ze srnčí kýty postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji ve velkém kastrolu ze všech stran osmažíme. Maso přeložíme na mísu a ve výpeku orestujeme drobně pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Poté vmícháme cukr, necháme zkaramelizovat a zakápneme octem. Na závěr vmícháme hrubě ustrouhanou, očištěnou kořenovou zeleninu a 1 lžíci brusinek a promícháme. Do směsi vrátíme maso, přidáme koření, sůl, lehce podlijeme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme za občasného podlévání, až je maso měkké, zhruba hodinu.

2

Upečené maso vyjmeme na mísu, nakrájíme na plátky a držíme na teple. Šťávu na sporáku necháme zredukovat, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté vmícháme smetanu a provaříme. Koření vyndáme (celá), omáčku dohladka rozmixujeme. Chuť omáčky by měla být lehce navinulá.

3

Servírujeme maso přelité omáčkou, ozdobené plátky citronu s trochou brusinek.

Poznámka

Jako přílohu podáváme knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept