Recept

Minicheesecaky s čokoládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 63261

Ingredience

70 g Máslo čerstvé
100 g Oreo sušenky
50 g Preclík sezamový
200 g Salko
250 g Sýr Ricotta
250 g Sýr krémový
200 g Tatiana Čokoládový mix
1 kávová lžička Vanilková pasta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 368kJ
6% Sacharidy 22 g
31% Tuky 23 g
9% Sodík 176 mg
14% Bílkoviny 8 g

Minicheesecaky s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Preclíky a sušenky Oreo můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme si formu na pečení 12 ks cheesecake / muffinů. Každou prohlubeň vytřeme tukem a sušenkový základ lžící natlačíme do každé prohlubně.

3

Prošleháme ricottu se smetanovým sýrem ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, kondenzované mléko, lžičku vanilkové pasty a dohladka prošleháme. Do krému přimícháme tři čtvrtiny čokoládových kousků( můžeme použít kousky/čočky z mléčné, bílé, nebo tmavé čokolády, nebo jejich směs ). Rozdělíme náplň do formy tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubní, protože zahříváním se objem cheesecake trochu zvětší. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.

4

Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut, až do ztuhnutí povrchu. Jen uprostřed musí zůstat malé měkké místo. Jakmile vyjmeme cheesecake z trouby, posypeme je zbytkem čokoládových kousků, ty se na horké náplni trochu rozpustí.

5

Necháme vychladnout a alespoň na 3 hodiny uložíme do chladničky.

Poznámka

Pro přípravu tohoto receptu jsou nejvhodnější sušenky Oreo. Tyto maličké dortíky můžeme při zvláštních příležitostech podávat se zmrzlinou přelité horkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept