Jednoduchý recept

Smažený pstruh s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63264
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Mandle plátky
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 ks Pstruh
6 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl mořská
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,688 kcal
Kilojoule 7 062kJ
27% Sacharidy 98 g
122% Tuky 91 g
67% Sodík 1 g
222% Bílkoviny 125 g

Smažený pstruh s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Vykuchané a očištěné pstruhy bez žáber opláchneme a osušíme. Poté je osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Očištěné šalotky nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme.

2

Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku, po 2 minutách přidáme plátky mandlí a pstruhy. Opékáme zhruba 6 – 7 minut z každé strany. V průběhu opékání ryby přeléváme máslem z pánve.

3

Hotové pstruhy přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku přidáme citronovou šťávu, petrželku a chvilku zahříváme. Poté odstavíme pánev ze sporáku a vmícháme smetanu.

Poznámka

Jako přílohu podáváme restované brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept