Smažený pstruh s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený pstruh s mandlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63264 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Mandle plátky |
80 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Pstruh |
6 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 363,7mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 714,5mg |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pstruh, Šalotka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený pstruh s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné pstruhy bez žáber opláchneme a osušíme. Poté je osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Očištěné šalotky nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme. |
2 | Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku, po 2 minutách přidáme plátky mandlí a pstruhy. Opékáme zhruba 6 – 7 minut z každé strany. V průběhu opékání ryby přeléváme máslem z pánve. |
3 | Hotové pstruhy přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku přidáme citronovou šťávu, petrželku a chvilku zahříváme. Poté odstavíme pánev ze sporáku a vmícháme smetanu. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme restované brambory.