Pstruh na cibuli a paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na cibuli a paprice
Pstruh na cibuli a paprice
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
0,3 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
400 g | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl česneková |
70 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 116,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 384,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Ocet jablečný, Paprika zelená, Pstruh mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na cibuli a paprice postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. |
2 | Na polovině rozpáleného oleje na pánvi smažíme cibuli a papriky do zlatava. |
3 | Poté zeleninu shrneme ke straně pánve, přilijeme zbylý olej a vložíme pstruha. Pstruha poklademe usmaženou zeleninou a smažíme asi 5 minut. Zeleninu z ryby shrneme, rybu obrátíme, posypeme solí a majoránkou. Přilijeme vývar a ocet a dusíme, až se vývar mírně zredukuje. |
Poznámka
Pstruha podáváme s restovanými bramborami a zeleninovým salátem.