Jednoduchý recept

Čínské závitky II

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 63266
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
100 g Fazolové lusky zelené
25 g Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
1 ks Pórek
2 ks Řapíkatý celer
6 ks Rýžový papír
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 polévková lžíce Sladká chilli omáčka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 768kJ
6% Sacharidy 20 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 222 mg
9% Bílkoviny 5 g

Čínské závitky II postup přípravy receptu:

1

Sezamová semínka krátce opečeme nasucho v pánvi.

2

Připravíme si náplň: Mrkev a oba celery oloupeme a nakrájíme ji na dlouhé tenké nudličky. Pórek nakrájíme na tři části, všechny přepůlíme podélně a poté nakrájíme na nudličky.

3

Papriku a cibuli nakrájíme taktéž na tenké nudličky. Chilli papričku nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme najemno, česnek utřeme.

4

Všechnu zeleninu smícháme dohromady a přidáme i polovinu nasekaných bylinek. Vše to ohřejeme zprudka na pánvi – stačí tak 30 sekund. Poté odstavíme a vmícháme lžíce sezamového oleje a dvě lžíce sójové omáčky. Osolíme, opepříme. Necháme zchládnout.

5

Rýžový papír namočíme v teplé vodě a okraje potřeme vaječným bílkem. Naneseme náplň a zarolujeme. Necháme 3 hodiny odpočinout v lednici. Poté je opečeme na oleji dokřupava a dozlatova.

6

Zbylé ingredience smícháme na omáčku a tu pak podáváme s rolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept