Jednoduchý recept

Pečená vepřová žebírka s křenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63268
Kategorie: Maso

Ingredience

10 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřová žebra
200 ml Voda pitná
Na křen
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
50 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
150 g Křen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 208kJ
4% Sacharidy 15 g
79% Tuky 59 g
18% Sodík 354 mg
74% Bílkoviny 42 g

Pečená vepřová žebírka s křenem postup přípravy receptu:

1

Masitá vepřová žebírka rozsekáme na asi 10-15 cm široké kousky, které opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a potřeme česnekem, který jsme oloupali a rozdrtili.

2

Žebírka podlijeme 100 ml vody a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Kdyby maso příliš rychle červenalo, přikryjeme pekáč alobalem. A necháme jen posledních 15 minut dopéct bez přikrytí.

3

V mezičase oloupeme křen a jablka, která zbavíme jádřinců, a nastrouháme najemno. Ke směsi přidáme trošku teplého vývaru, promícháme a necháme chvíli vsáknout. Poté vmícháme cukr, sůl, citronovou šťávu a ocet. Jablečný křen necháme před podáváním v lednici vychladit.

4

Pečená žebírka podáváme s křenem.

Poznámka

Jako přílohu volíme chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept