Pečená vepřová žebírka s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vepřová žebírka s křenem
Pečená vepřová žebírka s křenem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63268 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 kg | Vepřová žebra |
200 ml | Voda pitná |
Na křen | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
50 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
150 g | Křen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 820,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 87,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Jablka, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená vepřová žebírka s křenem postup přípravy receptu:
1 | Masitá vepřová žebírka rozsekáme na asi 10-15 cm široké kousky, které opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a potřeme česnekem, který jsme oloupali a rozdrtili. |
2 | Žebírka podlijeme 100 ml vody a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Kdyby maso příliš rychle červenalo, přikryjeme pekáč alobalem. A necháme jen posledních 15 minut dopéct bez přikrytí. |
3 | V mezičase oloupeme křen a jablka, která zbavíme jádřinců, a nastrouháme najemno. Ke směsi přidáme trošku teplého vývaru, promícháme a necháme chvíli vsáknout. Poté vmícháme cukr, sůl, citronovou šťávu a ocet. Jablečný křen necháme před podáváním v lednici vychladit. |
4 | Pečená žebírka podáváme s křenem. |
Poznámka
Jako přílohu volíme chléb.