Vepřová žebírka pečená s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka pečená s cibulí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 716,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka pečená s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Žebírka očistíme, omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Přidáme k nim rozpůlené cibule, podlijeme naběračkou horkou vodou a pečeme do měkka zhruba tak hodinu. |
2 | Poté šťávu zahustíme moukou smíchanou s trochou vody, seškrábeme přípečky do šťávy, aby měla hnědou barvu. Chvilku povaříme. |
3 | Maso nakrájíme na porce a každý ozdobíme kouskem pečené cibule. |