Recept

Cheesecakové řezy s drobným ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63272
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

120 g Celozrnné sušenky
250 g Créme fraiche
75 g Cukr krupice
250 g Lesní směs
250 g Mascarpone
70 g Máslo čerstvé
60 ml Voda pitná
300 g Lesní plody - mražené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
0% Sodík 5 mg
3% Bílkoviny 2 g

Cheesecakové řezy s drobným ovocem postup přípravy receptu:

1

Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs zadní stranou lžíce natlačíme do dna prohlubní silikonové formy na 12 řezů 8x3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10-12 minut. Pak necháme úplně vychladnout.

3

Zmrazené drobné ovoce ( 300 g )a cukr dáme do rendlíku s 60 ml vody, vaříme, dokud směs nezhoustne a stane se sirupovitou. Po ochutnání můžeme ještě přisladit dle chuti. Směs přecedíme, abychom se zbavili semínek a necháme zcela vychladnout. ( Můžeme několik lžic odložit na pokapání dezertu před podáváním, viz poznámka ).

4

Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse, do hmoty zapracujeme připravený ovocný protlak. Ochutnáme a můžeme přisladit krupicovým cukrem. Náplň upravíme na sušenkové základy řezů ve formě a formu vložíme do mrazničky. Řezy necháme ztuhnout, vyjmeme je z prohlubní ve formě, položíme je na talířky a počkáme až rozmrznou.

Poznámka

Drobné čerstvé ovoce můžeme pokapat protlakem, který se dává do náplně. V případě, že nemáme potřebnou formu, použijeme formu na biskupský chlebíček a po zmrazení cheesecake nakrájíme. Řezy můžeme podávat i částečně zmrazené jako dezert, kterému se říká semifreddo, tedy napůl chladný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept