Recept

Pražský koláč s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63275
Kategorie: Koláče

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr skořicový
30 g Droždí
250 g Majonéza
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na drobenku
120 g Cukr krupice
120 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hrubá
Na krém
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
100 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Potravinářský škrob
500 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

115% Kalorie 2,265 kcal
Kilojoule 9 476kJ
55% Sacharidy 199 g
204% Tuky 153 g
34% Sodík 680 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pražský koláč s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

V hrnku rozdrobíme droždí, přimícháme cukr, vlažné mléko a na teple necháme vzejít. V míse promícháme obě mouky se solí, majonézou a jedním rozšlehaným vejcem. Přimícháme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které se nechytá vařečky. Pod utěrkou necháme těsto na teple kynout asi 45 minut.

2

Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem.

3

Z vykynutého těsta vyválíme dvě kola, která přeneseme na plech a necháme ještě asi 10 minut kynout.

4

V mezičase připravíme drobenku promnutím pokrájeného másla s ostatními surovinami.

5

Vykynuté placky potřeme druhým rozšlehaným vejcem, posypeme rovnoměrně drobenkou a skořicovým cukrem. V troubě pečeme zhruba 20 minut.

6

Než se placky upečou, připravíme krém. Mléko vlijeme do hrnce (necháme si stranou 2 lžíce), vsypeme studené, na kostky nakrájené máslo a oba cukry. Na mírném plameni za častého míchání zahříváme. V hrnečku rozmícháme škrob s 2 lžícemi mléka a vlijeme do horkého mléka s máslem. Za stálého míchání necháme krém přejít varem, aby zhoustl. Poté krém necháme vychladnout, často jej promícháváme, aby se neutvořil škraloup.

7

Smetanu ušleháme, aby byla hodně tuhá, a po částech ji opatrně vmícháme do vychladlého krému.

8

Upečené placky necháme vychladnout, poté je podélně rozřízneme a plníme krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept