Jednoduchý recept

Kuře s křupavou kůrčičkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 63277

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
150 g Cibule
2 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
7 g Sůl
250 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 136kJ
3% Sacharidy 12 g
63% Tuky 47 g
96% Sodík 2 g
70% Bílkoviny 39 g

Kuře s křupavou kůrčičkou postup přípravy receptu:

1

Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran.

2

V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou.

3

Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.

4

Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži.

5

Pečeme 45 minut na 200 °C.

6

Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Poznámka

Podáváme s bramborem posypaným jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept