Kuře s křupavou kůrčičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s křupavou kůrčičkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
2 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
7 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
7 g | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 189,6mg |
Draslík | 572,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 252,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s křupavou kůrčičkou postup přípravy receptu:
1 | Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran. |
2 | V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou. |
3 | Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu. |
4 | Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži. |
5 | Pečeme 45 minut na 200 °C. |
6 | Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. |
Poznámka
Podáváme s bramborem posypaným jarní cibulkou.