Špagety alla puttanesca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety alla puttanesca
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6328 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Ančovičky konzervované |
1 hrst | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
140 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 755,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 720,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Kapary sterilované, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety alla puttanesca postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky. |
3 | V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme. |
4 | Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme. |
5 | Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. |