Jednoduchý recept

Cuketa se šunkou a vajíčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63280
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Cuketa
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
2 špetka Sůl
120 g Šunka krůtí
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 12 g
50% Sodík 996 mg
36% Bílkoviny 21 g

Cuketa se šunkou a vajíčkem postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou cuketu, rajčata, papriku a žampióny pokrájíme na kostičky velké přibližně 2x2cm. Krůtí šunku (v celku) nakrájíme na proužky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.

2

V hlubší pánvi si na rozehřátém oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní žampióny, krátce je orestujeme, přidáme papriku, po chvilce rajčata, směs ochutíme solí, pepřem, česnekem a 1-2 špetkami cukru. Pod poklicí zeleninu dusíme přibližně 10 minut.

3

Mezitím si v druhé pánvi na zbytku oleje (1/2 lžíce) krátce osmažíme šunku, pak ji přimícháme k zelenině a pod poklicí společně dusíme ještě 2 minuty. Na zbylý omastek si rozklepneme 2 vejce a usmažíme volská oka. Ochutíme je solí a žloutky posypeme pálivou paprikou.

4

Na talíře rozdělíme zeleninu se šunkou, do středu zeleniny položíme volská oka a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept