Recept

Dušená kedlubna na způsob mozečku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63281
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
100 g dušená šunka výběrová 85%masa
200 g Kedlubna
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
2 plátek Pšenično žitný chleba
1 špetka stévie
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 13 g
12% Sodík 248 mg
30% Bílkoviny 17 g

Dušená kedlubna na způsob mozečku postup přípravy receptu:

1

Kedlubnu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěnou cibuli a omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme kedlubnu, ochutíme ji špetkou stévie, čerstvě pomletým pepřem a solí. Vše krátce orestujeme, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme 7-10 minut. Pak přidáme jemně nastrouhanou šunku, 2 vejce a za stálého míchání usmažíme jemnou, řidší smaženici. Přidáme pažitku, vše dobře promícháme a pánev s kedlubnovým mozečkem odstavíme z plotny.

3

Podáváme teplý i studený s celozrnným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept