Recept

Kávové cheesecakes - opilá kafíčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63282
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

100 g Cukr krupice
160 ml Espreso
2 kávová lžička Kakao - prášek
612 ks kávové zrno
3 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
200 g Mascarpone
320 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sušenky Amaretti
200 g Sýr krémový
0,8 l Voda pitná
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 984kJ
9% Sacharidy 34 g
58% Tuky 44 g
6% Sodík 124 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kávové cheesecakes - opilá kafíčka postup přípravy receptu:

1

Rukama, nebo válečkem rozdrtíme na kousky sušenky Amaretti. Rozdělíme je do šesti sklenic (6 porcí) nebo šálků na espreso (12 porcí) a pokapeme trochou vychlazeného espresa ( 80 ml )a trochou kávového likéru ( např. Tia Maria nebo Kahlúa ), můžeme však použít třeba mandlový likér Amaretto nebo Baileys.

2

Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Cukr, smetanový sýr a mascarpone šleháme ve velké míse dokud není hmota lehká a krémová.

3

Do žáruvzdorné misky dáme smetanu ke šlehání a 80 ml espresa, misku dáme na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřejeme. Vymačkáme přebytečnou tekutinu ze želatiny, přidáme ji do zahřátého espresa se smetanou a za stálého míchání ji rozpustíme. Poté kávovou smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili zbytky želatiny, která se nerozpustila a spolu s jednou lžící kávového likéru vyšleháme do krému ze smetanového sýra a mascarpone.

4

Rozdělíme náplň do sklenic nebo šálků na espreso a v chladničce necháme alespoň tři hodiny ztuhnout, ideálně přes noc.

5

Nakonec ušleháme šlehačku s jednou lžící kávového likéru, rozdělíme ji do sklenic nebo šálků, ozdobíme čokoládovými kávovými zrny a zaprášíme kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept