Jednoduchý recept

Jemný květákový mozeček s bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63283

Ingredience

2 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Vařený karfiól
1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Květák
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
40% Sodík 799 mg
22% Bílkoviny 13 g

Jemný květákový mozeček s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a malý svazek omytého kopru a pažitky pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci, do vroucí osolené vody s kmínem, dáme květák a povaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 15 minut.

3

Mezitím na rostlinném rozehřátém másle zpěníme cibulku. Uvařený scezený květák v misce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Pak ho přidáme k cibulce, dochutíme pepřem, přidáme rozkvedlaná vajíčka, bylinky a směs budeme míchat do doby, než vajíčka ztuhnou. Podle chuti květákový mozeček dosolíme. Podáváme teplý.

Poznámka

Příloha: čerstvá rajčata nebo okurky a tmavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept