Jemný květákový mozeček s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný květákový mozeček s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63283 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule lahůdková |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Vařený karfiól | |
---|---|
1 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Květák |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 778,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 819,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Kmín drcený, Květák, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Máslo nízkokalorické mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný květákový mozeček s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a malý svazek omytého kopru a pažitky pokrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci, do vroucí osolené vody s kmínem, dáme květák a povaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 15 minut. |
3 | Mezitím na rostlinném rozehřátém másle zpěníme cibulku. Uvařený scezený květák v misce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Pak ho přidáme k cibulce, dochutíme pepřem, přidáme rozkvedlaná vajíčka, bylinky a směs budeme míchat do doby, než vajíčka ztuhnou. Podle chuti květákový mozeček dosolíme. Podáváme teplý. |
Poznámka
Příloha: čerstvá rajčata nebo okurky a tmavý chléb.