Recept

Zapečený hermelín s brokolicí a květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63287

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
2 ks Cibule lahůdková
80 g Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř 4 barev
6 ks Rajčata Cherry
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
50 g Šunka krůtí
Vařená zelenina
100 g Brokolice
100 g Květák
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
Zapečený hermelín s brokolicí a květákem
1 ks Hermelín s jogurtovou kulturou

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 133kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
46% Sodík 919 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapečený hermelín s brokolicí a květákem postup přípravy receptu:

1

Omyté růžičky květáku a brokolice vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce, 5-7 minut je povaříme. Troubu si předehřejeme na 190°C. Lahůdkovou cibuli a cherry rajčata omyjeme, cibuli pokrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme. Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Krůtí šunku na kostičky. 1/2 malé chilli papričky posekáme nadrobno. Povařený květák s brokolicí scedíme a necháme v sítu odkapat.

2

V zapékací míse na plotně rozehřejeme 1 lžíci másla. Na něm zpěníme cibuli. Mísu odstavíme z plotny. Vložíme do ní květák, brokolici, cherry rajčata, přimícháme chilli papričku, mezi zeleninu vložíme plátky sýru.

3

Vejce si rozmícháme s mlékem a zakysanou smetanou, ochutíme je solí, pepřem a zeleninu se sýrem zalijeme. Mísu vložíme do středu trouby a pokrm pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept