Vepřové souvlaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové souvlaki
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6329 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
100 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 604,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Oregano sušené, Sůl, Vepřová panenka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové souvlaki postup přípravy receptu:
1 | Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem. |
2 | Necháme marinovat nejméně 2hodiny, lépe do druhého dne. |
3 | Poté maso napíchneme na špejle, osolíme ze všech stran a na rozpáleném grilu 10-12min ogrilujeme. |
4 | Podáváme s tzatziki případně česnekovým chlebem. |