Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63291 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Vařená kvěkolice | |
---|---|
160 g | Romanesco |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Rajčatová omáčka | |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | stévie |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 122,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Česnek, Cibule, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Romanesco, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Omyté růžičky kvěkolice (romanesco) vložíme do vroucí vody a uvaříme je doměkka, ale nesmí být převařené. Vaříme je přibližně 12-15 minut. Pak kvěkolici scedíme. |
2 | Mezitím uvaříme loupaná rajčata: očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a v rendlíku na rozehřátém oleji cibuli i česnek zpěníme. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, vše promícháme, dochutíme solí, stévií, oreganem, pepřem a pod poklicí při mírné teplotě rajčata asi 7 minut podusíme. |
3 | Uvařenou teplou kvěkolici dáme na talíře, přelijeme ochucenými rajčaty a hned servírujeme. |