Recept

Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63291
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Vařená kvěkolice
160 g Romanesco
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
Rajčatová omáčka
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
180 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka stévie
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 401kJ
4% Sacharidy 15 g
5% Tuky 3 g
39% Sodík 784 mg
3% Bílkoviny 1 g

Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Omyté růžičky kvěkolice (romanesco) vložíme do vroucí vody a uvaříme je doměkka, ale nesmí být převařené. Vaříme je přibližně 12-15 minut. Pak kvěkolici scedíme.

2

Mezitím uvaříme loupaná rajčata: očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a v rendlíku na rozehřátém oleji cibuli i česnek zpěníme. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, vše promícháme, dochutíme solí, stévií, oreganem, pepřem a pod poklicí při mírné teplotě rajčata asi 7 minut podusíme.

3

Uvařenou teplou kvěkolici dáme na talíře, přelijeme ochucenými rajčaty a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept