Tvarohový knedlík s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový knedlík s borůvkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63293 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Borůvky |
5 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tvaroh měkký bez tuku |
0,2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 92,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 110,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový knedlík s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Z měkkého tvarohu, 1/5 vejce, z krupice a špetky soli vypracujeme těsto. |
2 | Čistou plátěnou utěrku potřeme změklým máslem, z těsta vytvarujeme knedlík a zabalíme do utěrky. Utěrku na obou koncích zavážeme nití, jako při přípravě např. vídeňského knedlíku. |
3 | Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. |
4 | Omyté a okapané borůvky vidličkou rozmačkáme a mírně osladíme. |
5 | Uvařený knedlík vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky a přelijeme rozmačkanými borůvkami. |