Jednoduchý recept

Křupavé vepřové po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (62%)
ID receptu: 63295
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Koření pěti vůní
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sladká chilli omáčka
2 kávová lžička Sůl mořská
1,3 kg Vepřový bok
10 g Zázvor mletý
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,703 kcal
Kilojoule 7 127kJ
1% Sacharidy 4 g
230% Tuky 172 g
54% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Křupavé vepřové po čínsku postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček otočíme kůží nahoru a nakrájíme ji na kostičky. Do všech stran masa vetřeme sůl – a to i do kůže. Necháme nejlépe přes noc odležet.

2

Dáme do pekáčku kůží nahoru a pečeme 1h 40 minut na 180 °C. Pokud po této době není kůže křupavá, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme dokřupava.

3

Mezitím si připravíme omáčku – smícháme sójovou omáčku, koření pěti vůní, mletý zázvor, nasekanou jarní cibulku, sladkých chilli omáčku a dvě lžíce vody.

4

Vepřové maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží nebo jen s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept