Křupavé vepřové po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé vepřové po čínsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Koření pěti vůní |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sladká chilli omáčka |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
1,3 kg | Vepřový bok |
10 g | Zázvor mletý |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 234,0mg |
Draslík | 648,0mg |
Vláknina | 859,0mg |
Vitamín A | 81,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Vepřový bok, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sladká chilli omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé vepřové po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček otočíme kůží nahoru a nakrájíme ji na kostičky. Do všech stran masa vetřeme sůl – a to i do kůže. Necháme nejlépe přes noc odležet. |
2 | Dáme do pekáčku kůží nahoru a pečeme 1h 40 minut na 180 °C. Pokud po této době není kůže křupavá, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme dokřupava. |
3 | Mezitím si připravíme omáčku – smícháme sójovou omáčku, koření pěti vůní, mletý zázvor, nasekanou jarní cibulku, sladkých chilli omáčku a dvě lžíce vody. |
4 | Vepřové maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenou rýží nebo jen s pečivem.