Recept

Tvarohové řezy s povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63304
Kategorie: Řezy

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
Na plnění
4 ks Cukr vanilka
250 g Povidla švestková
100 ml Rum
600 g Smetana 33% (šlehačka)
750 g Tvaroh tučný
2 ks Ztužovač šlehačky
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
Na plechy
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 338kJ
10% Sacharidy 37 g
50% Tuky 38 g
3% Sodík 55 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tvarohové řezy s povidly postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170 °C, na dno dáme kastrůlek s vodou, plechy vytřeme máslem.

2

Vodu se solí a máslem přivedeme do varu, poté po částech vsypeme mouku za velmi pečlivého míchání. Těsto je hotové, až se přestane lepit na hrnec, stáhneme s plotny a necháme vychladnout.

3

Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a těsto poté rozetřeme na připravené plechy. Obrácenou plochou lžíce udělám do těsta „vlny“. Placky pečeme zhruba 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené placky necháme vychladnout.

4

Na náplň rozmícháme povidla s rumem, tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, přimícháme dobře ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovače.

5

Jeden plát těsta nakrájíme na čtverce. Druhý celý plát potřeme povidly, na ně natřeme tvaroh, přikryjeme čtverci těsta a poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept