Hovězí na zeleném pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na zeleném pepři
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
40 g | Cibule červená |
100 g | Hovězí kýta |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Mrkev kořen |
5 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zelený pepř ve slaném nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 621,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 232,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí kýta, Kmín drcený, Olej rostlinný, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zelený pepř ve slaném nálevu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na zeleném pepři postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu na rozehřátém oleji maso osmahneme a okmínujeme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, několik zrnek zeleného pepře, podlijeme vodou a dusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev a celer. Vše dusíme doměkka. |
3 | Rýži natural uvaříme podle návodu na obalu. |
4 | Hovězí se zeleninou podáváme s vařenou rýží natural, ozdobíme nasekanou petrželkou. |