Recept

Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63307
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibulka jarní
100 g Hrášek mražený
0,5 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Libeček
40 g Máslo čerstvé
3 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
0,3 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na knedlíčky
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Kuřecí prsa
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 797kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 210 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Na vývar očistíme všechnu zeleninu (z řapíkatého celeru použijeme jen 1 řapík, z pórku bílou část) a nakrájíme na nudličky, libeček jemně rozsekáme, pažitku nakrájíme nadrobno.

2

Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a v mixeru s bílkem, citronovou šťávou, solí, pepřem a smetanou rozmixujeme. Vytvořenou hmotu zahustíme prosátou strouhankou. Vytvoříme knedlíčky a smažíme na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova. Poté doložíme na mísu.

3

Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme zeleninu, s výjimkou hrášku a bylinek, poté zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme, přidáme libeček a vaříme zhruba 10 minut, poté vsypeme hrášek. Jakmile se polévka začne opět vařit, vložíme knedlíčky. Ty vaříme zhruba 3 minuty. Hotové jsou, jakmile vyplavou.

4

Polévku podáváme s pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept