Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63307 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek mražený |
0,5 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Libeček |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
0,3 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na knedlíčky | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 28,6mg |
Draslík | 383,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Hrášek mražený, Kedlubna, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Na vývar očistíme všechnu zeleninu (z řapíkatého celeru použijeme jen 1 řapík, z pórku bílou část) a nakrájíme na nudličky, libeček jemně rozsekáme, pažitku nakrájíme nadrobno. |
2 | Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a v mixeru s bílkem, citronovou šťávou, solí, pepřem a smetanou rozmixujeme. Vytvořenou hmotu zahustíme prosátou strouhankou. Vytvoříme knedlíčky a smažíme na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova. Poté doložíme na mísu. |
3 | Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme zeleninu, s výjimkou hrášku a bylinek, poté zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme, přidáme libeček a vaříme zhruba 10 minut, poté vsypeme hrášek. Jakmile se polévka začne opět vařit, vložíme knedlíčky. Ty vaříme zhruba 3 minuty. Hotové jsou, jakmile vyplavou. |
4 | Polévku podáváme s pažitkou. |