Jogurtová želatina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová želatina
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63309 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
100 g | Ananas |
150 g | Jogurt bílý |
100 g | Mandarinky |
4 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 849kJ
9% Sacharidy 32 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 98 mg
18% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 524,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 881,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Jogurt bílý, Mandarinky, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Jogurtová želatina postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mandarinky a ananas nakrájíme na kostičky a dáme do misky. |
2 | Želatinu připravíme podle návodu na obalu a rozpuštěnou vmícháme do jogurtu. Když začne jogurt želírovat, přelijeme jím nakrájené ovoce. |
3 | Želatinu necháme ztuhnout, potom dezert podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít i kompotované ovoce.