Jednoduchý recept

Vepřová pečeně na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6331

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
100 g Moravské uzené maso
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 ks Okurky nakládané
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřová kýta
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
1% Sacharidy 5 g
49% Tuky 37 g
68% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Vepřová pečeně na víně postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.

2

Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.

3

Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.

Poznámka

Zbytek masa podáváme druhý den studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept