Vepřová pečeně na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
100 g | Moravské uzené maso |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 kg | Vepřová kýta |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 144,9mg |
Draslík | 819,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme. |
3 | Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty. |
Poznámka
Zbytek masa podáváme druhý den studené.