Mušličky s ořechovo-tvarohovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušličky s ořechovo-tvarohovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63312 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
100 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 74,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 73,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mušličky s ořechovo-tvarohovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, másla, celého vejce a 2 lžic vody vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. |
2 | Nahrubo nastrouhané ořechy rozmícháme s tvarohem a osladíme. |
3 | Připravené těsto rozválíme na plát a vykrájíme asi 12 koleček. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně a kolečka v polovině přeložíme. Okraje dobře přitiskneme. |
4 | Mušličky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. |