Dietní třešňová bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dietní třešňová bublanina
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63314 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
50 g | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko odtučněné |
200 g | Mouka polohrubá |
800 g | Třešně |
100 g | Tuk Hera jedlý |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 42,9mg |
Draslík | 161,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko odtučněné, Mouka polohrubá, Třešně, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dietní třešňová bublanina postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme žloutky s Herou a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme měkký tvaroh. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, který spolu s polohrubou moukou a práškem do pečiva zlehka zapracujeme do tvarohové pěny. |
3 | Připravené těsto vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe omytými, okapanými třešněmi. |
4 | Bublaninu zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. |
5 | Upečenou, vychladlou bublaninu nakrájíme na 12 porcí. |