Cheesecake broskvový melba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake broskvový melba
Cheesecake broskvový melba
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63315 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
7 ks | Broskve |
100 g | Cukr krupice |
250 g | Maliny |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Sladové sušenky |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
1 l | Voda pitná |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
1 ks | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 57,7mg |
Draslík | 276,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 665,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Maliny, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sladové sušenky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake broskvový melba postup přípravy receptu:
1 | Sladové sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Do dna a boků otevírací, kulaté dortové formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem, natlačíme směs zadní stranou lžíce. Sušenkový základ by měl dosahovat do výšky 3-4 cm, aby se do něj dala upravit náplň. Na dno rozložíme maliny. |
2 | Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a počkáme, až změknou. Mezitím rozmixujeme čtyři vypeckované broskve na hladkou kaši. Rozšleháme ricottu, cukr a smetanový sýr ve velké míse, tak, aby vznikla lehká a krémová hmota. |
3 | Do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a ohřejeme ji. Vymačkáme tekutinu z želatinových plátků a v zahřáté smetaně je rozpustíme. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a všleháme do hmoty z ricotty a smetanového sýra. Potom do náplně zapracujeme rozmixované broskve a hotovou náplň naneseme na sušenkový základ. Uhladíme povrch. |
4 | Připravíme dortové želé ( např. Dr. Oetker ) podle návodu na obalu. |
5 | 3 zralé broskve rozkrájíme na půlměsíčky a upravíme je na náplň. Dozdobíme malinami a opatrně přelijeme zchladlým dortovým želé. |
6 | Hotový cheesecake necháme v chladničce přes noc ztuhnout. |
Poznámka
Tento cheesecake můžeme podávat i s kopečky vanilkové zmrzliny.