Jednoduchý recept

Kukuřičná omeleta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63316
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
0,5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
0,5 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Pórek
6 ks Rajčata Cherry
2 špetka Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Smetana zakysaná 11%
0,3 kávová lžička Sůl bylinková
2 špetka Tymián sušený
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 877kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 169 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kukuřičná omeleta postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme celá vejce s bílky, smetanou, se špetkami soli, pepře, sušeným tymiánem a rozmarýnem. Omytou pažitku drobně pokrájíme, cherry rajčátka rozkrájíme na poloviny.

2

Jarní cibulku s malým pórkem očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme pokrájenou zeleninu, pak přidáme scezenou konzervovanou kukuřici a vše krátce, za stálého míchání orestujeme.

3

Přilijeme rozšlehaná vejce a promícháme, snížíme teplotu a pod poklicí je necháme zatuhnout. Omeleta by měla vyskočit, opatrně ji asi po 1 minutě podebereme, obrátíme a dopečeme.

4

Na talíři omeletu posypeme pažitkou a přidáme k ní pokrájená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept