Kukuřičná omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná omeleta
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63316 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
0,5 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Pórek |
6 ks | Rajčata Cherry |
2 špetka | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Smetana zakysaná 11% |
0,3 kávová lžička | Sůl bylinková |
2 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 537,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 943,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej sezamový, Pažitka, Pepř bílý, Rozmarýn sušený, Tymián sušený, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Pórek, Rajčata Cherry, Smetana zakysaná 11%, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná omeleta postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme celá vejce s bílky, smetanou, se špetkami soli, pepře, sušeným tymiánem a rozmarýnem. Omytou pažitku drobně pokrájíme, cherry rajčátka rozkrájíme na poloviny. |
2 | Jarní cibulku s malým pórkem očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme pokrájenou zeleninu, pak přidáme scezenou konzervovanou kukuřici a vše krátce, za stálého míchání orestujeme. |
3 | Přilijeme rozšlehaná vejce a promícháme, snížíme teplotu a pod poklicí je necháme zatuhnout. Omeleta by měla vyskočit, opatrně ji asi po 1 minutě podebereme, obrátíme a dopečeme. |
4 | Na talíři omeletu posypeme pažitkou a přidáme k ní pokrájená rajčata. |