Jednoduchý recept

Pečený lilek s jogurtovým dipem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63318

Ingredience

1 polévková lžíce Olej olivový
Jogurtový dip
150 g Jogurt nízkotučný
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
2 špetka Pepř bílý
Zelenina
1 ks Cibule
1 ks Lilek
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 681kJ
7% Sacharidy 25 g
10% Tuky 7 g
29% Sodík 578 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pečený lilek s jogurtovým dipem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme jogurtový dip: v misce promícháme bílý jogurt s čerstvě pomletým pepřem, drobně pokrájeným čerstvým koprem a sójovou omáčkou.

2

Očištěnou větší cibuli a stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Osolíme je z každé strany a necháme je "vypotit". Asi po 10 minutách znovu plátky omyjeme a osušíme. Omytá zralá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako lilek. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Na ně poklademe za sebou střídavě plátky lilku, cibule, rajčat a česneku. Vše polijeme jogurtovým dipem a dáme do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, než zelenina nasákne jogurtový dip, změkne a začne zlátnout.

3

Pečenou zeleninu podáváme teplou. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept