Recept

Cheesecake s rumem a rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 63323

Ingredience

150 g Celozrnné sušenky
60 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr třtinový
150 g Hrozinky
175 g Máslo čerstvé
250 ml Rum
160 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr Ricotta
250 g Sýr krémový
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 27 g
5% Sodík 100 mg
10% Bílkoviny 6 g

Cheesecake s rumem a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Přípravu tohoto receptu musíme začít den před samotným pečením. Směs rozinek ( zlaté, korintky, sultánky )dáme do misky s rumem ( kořeněný rum, nebo obyčejný tmavý ) a necháme je přes noc nabobtnat.

2

Druhý den rozehřejeme troubu na 170 °C.

3

Celozrnné čokoládové sušenky nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem ( 75 g . Máslem vytřeme formu na pečení 12 ti malých cheesecake/muffinů a do každé prohlubně ve formě natlačíme lžíci sušenkové směsi.

4

Prošleháme ricottu a smetanový sýr ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, tmavě hnědý i bílý krupicový cukr, polovinu v rumu namočených rozinek a dvě lžíce rumu ve kterém se přes noc máčely, znovu prošleháme dohladka.

5

Rozdělíme náplň do prohlubní na sušenkový základ tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubně, protože zahříváním se zvětší objem. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.

6

Vložíme formu do rozehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud neztuhnou, kromě malých měkkých míst uprostřed. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky.

7

Připravíme rumovou omáčku. 100 g krupicového cukru a 100 g másla zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 160 g smetany ke šlehání a pár minut povaříme. Odstavíme rendlík a vmícháme zbývající rum a rozinky. Hotovou omáčku necháme vychladnout.

8

Rumovou omáčku dáme do konvičky na mléko aby si ji každý mohl vychlazené cheesecaky přelít podle chuti.

Poznámka

Máte-li rádi mandle, můžeme místo rumu použít mandlový likér Amaretto a na sušenkový základ použít sušenky Amaretti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept