Cheesecake s rumem a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s rumem a rozinkami
Cheesecake s rumem a rozinkami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63323 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
150 g | Celozrnné sušenky |
60 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
150 g | Hrozinky |
175 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Rum |
160 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 106,6mg |
Draslík | 159,6mg |
Vláknina | 925,0mg |
Vitamín A | 419,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Hrozinky, Rum, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s rumem a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Přípravu tohoto receptu musíme začít den před samotným pečením. Směs rozinek ( zlaté, korintky, sultánky )dáme do misky s rumem ( kořeněný rum, nebo obyčejný tmavý ) a necháme je přes noc nabobtnat. |
2 | Druhý den rozehřejeme troubu na 170 °C. |
3 | Celozrnné čokoládové sušenky nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem ( 75 g . Máslem vytřeme formu na pečení 12 ti malých cheesecake/muffinů a do každé prohlubně ve formě natlačíme lžíci sušenkové směsi. |
4 | Prošleháme ricottu a smetanový sýr ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, tmavě hnědý i bílý krupicový cukr, polovinu v rumu namočených rozinek a dvě lžíce rumu ve kterém se přes noc máčely, znovu prošleháme dohladka. |
5 | Rozdělíme náplň do prohlubní na sušenkový základ tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubně, protože zahříváním se zvětší objem. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň. |
6 | Vložíme formu do rozehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud neztuhnou, kromě malých měkkých míst uprostřed. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky. |
7 | Připravíme rumovou omáčku. 100 g krupicového cukru a 100 g másla zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 160 g smetany ke šlehání a pár minut povaříme. Odstavíme rendlík a vmícháme zbývající rum a rozinky. Hotovou omáčku necháme vychladnout. |
8 | Rumovou omáčku dáme do konvičky na mléko aby si ji každý mohl vychlazené cheesecaky přelít podle chuti. |
Poznámka
Máte-li rádi mandle, můžeme místo rumu použít mandlový likér Amaretto a na sušenkový základ použít sušenky Amaretti.