Recept

Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63325
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Pórek
2 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí
Vařená brokolice
200 g Brokolice
0,5 kávová lžička Citrónová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Na vytření pekáčku
0,5 kávová lžička Olej olivový
Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
4% Sacharidy 14 g
17% Tuky 13 g
28% Sodík 565 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvé menší žampióny (nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme žampióny, ochutíme je solí, pepřem, přidáme pórek a smažíme za stálého promíchávání 2-3 minuty.

2

V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem.

3

Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici velice krátce povaříme (3 minuty).

4

Scezenou brokolici poklademe do pekáčku vytřeného olejem, na ni dáme zpěněný pórek s houbami i s omastkem, vše přelijeme vejci se sýrem a dáme do středu trouby péct. Brokolici pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme ji teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept