Recept

Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63326
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 ml Bujón bylinkový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
250 g Fazolové lusky zelené
90 ml Jogurt nízkotučný
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 špetka Pepř bílý
120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
36% Sodík 717 mg
11% Bílkoviny 6 g

Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé mladé fazolové lusky očistíme (odkrojíme spodní část se stonkami) a rozkrájíme je na menší, asi 3cm kousky. Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme k němu konzervovaná loupaná rajčata a směs rozmixujeme.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak opatrně cibuli zalijeme horkým bujónem, vložíme fazolové lusky, přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí lusky dusíme doměkka přibližně 12-15 minut. Pak snížíme teplotu, přidáme jogurt s rajčaty, omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme ještě 2-3 minuty.

3

Před podáváním z omáčky vyjmeme koření. Omáčku dochutíme utřeným stroužkem česneku a nadrobno pokrájeným koprem. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept