Jednoduchý recept

Vepřová pečeně na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6333

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Sůl
750 g Vepřová kýta
75 g Zelenina kořenová
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
2% Sacharidy 6 g
43% Tuky 32 g
4883% Sodík 98 g
74% Bílkoviny 42 g

Vepřová pečeně na zelenině postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso.

2

V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.

3

Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept