Jednoduchý recept

Lehký nákyp ze špenátu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63330

Ingredience

1 ks Cibule lahůdková
3 polévková lžíce Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Ovesné vločky
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 špetka Vegeta
1 stroužek Česnek
250 g Špenátový protlak mražený
40 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 847kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
20% Sodík 394 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lehký nákyp ze špenátu postup přípravy receptu:

1

Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.

3

Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.

4

Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.

5

Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept