Lehký nákyp ze špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký nákyp ze špenátu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63330 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule lahůdková |
3 polévková lžíce | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Ovesné vločky |
3 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenátový protlak mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 špetka | Vegeta |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 550,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Majoránka, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Vegeta, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký nákyp ze špenátu postup přípravy receptu:
1 | Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme. |
4 | Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut. |
5 | Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený. |