Recept

Kapustový nákyp se sýrem a krůtí šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63331
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Na vytření pekáčku
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na vaření kapusty
1,5 l Voda pitná
Nákyp
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Kapusta kadeřavá
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 ml Smetana 6% (do kávy)
0,5 kávová lžička Sůl
85 g Šunka krůtí
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
8% Sacharidy 27 g
23% Tuky 17 g
44% Sodík 875 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kapustový nákyp se sýrem a krůtí šunkou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.

2

Krůtí šunku pokrájíme na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Očištěnou cibuli a petrželku pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyté kapustové listy vložíme do vroucí vody a necháme přejít varem. Poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Přidáme k nim všechny pokrájené suroviny, sůl, pepř a zakysanou smetanu light. Směs promícháme. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do kapustového těsta. Poté vše dáme do pekáčku, povrch zarovnáme a pekáček s těstem dáme do středu trouby péct. Nákyp pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova, až bude mít zlatohněné upečené okraje.

4

Upečený nákyp necháme chvilku vychladnout, pak ho rozkrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept