Jednoduchý recept

Hříbky s kapustou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63332
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule lahůdková
100 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Ochucená vejce
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Povařená kapusta
250 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Příloha
6 ks Rajčata Cherry

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 868kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 11 g
51% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Hříbky s kapustou a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme sůl a vložíme do ní omyté kapustové listy. Krátce, 1-2 minuty je povaříme, pak je scedíme a pokrájíme na nudličky.

2

V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme hříbky, za stálého míchání je ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme cibulku a společně ji s houbami krátce osmažíme. Pak přimícháme pokrájenou kapustu a pod poklicí směs podusíme asi 3-5 minut.

3

Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, nalejeme je na houby s kapustou a mícháme do ztuhnutí vajíček.

4

Porce dáme na talíře, ozdobíme je rozkrájenými cherry rajčátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept